Boldog születésnapot – Scholle Cserna Ildikó

Az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola vezetősége nevében nagyon boldog születésnapot kívánunk Scholle Cserna Ildikónak, aki  az iskola magánének szakos tanára.

Isten éltessen sokáig!

Scholle Cserna Ildikó Katalin tanulmányait a Városmajori Gimnázium, a Bartók Béla konzervatórium (ének tanára: Kovács Brigitta) után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte Ónody Márta növendékeként. 1998-ban énekművész-művésztanári, 2000-ben operaénekesi diplomát szerzett Gulyás Dénes és Medveczky Ádám növendékeként, Kovalik Balázs rendező osztályában. Több énekverseny díjazottja. Fischer Annie-ösztöndíjas volt. Eddig hat CD-je jelent meg a Hungaroron forgalmazásában.

Számos külföldi fellépése volt. Énekelt Ausztriában, Litvániában, Olaszországban, Hollandiában, Örményországban, Belgiumban, Németországban, a Kanári-szigeteki fesztiválon (Las Palmas és Tenerife), és az Amerikai Egyesült Államokban is.

Finnországban, a savonlinnai operafesztiválon 2011. júliusában nagy sikerrel énekelte több ízben Verdi: Don Carlos Erzsébet királyné szerepét. 2015. áprilisában Leander és Lenszirom opera ősbemutatóján a bonyolult karakterű Töndér Negéd megformálásáért számos kimagasló kritikát kapott.

2015.szeptembertől az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola és a Vienna Konservatórium Budapest dráma tagozatán a színész és magánének szakosok, hangképzésével és művészi kifejező készségük fejlesztésével foglalkozik.

Életrajz forrás: Wikipédia

Be the first to comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..